Kipeänä voimat olivat kateissa, joten aluksi piti turvautua helposti valmistettaviin ja nieltäviin valmisruokiin. Tuli testattua Pirkan kasvisminestronekeittoa ja Apetitin kasvissosekeittoa. Vaikka minestronekeittoa ei mennyt alas kovinkaan montaa lusikallista, vei se kirkkaasti voiton Apetitin sosekeitosta, joka oli ainakin nenätukkoiselle mautonta ja omaan makuuni liian porkkanaista. Testattu on, eikä tarvitse kokeilla uudelleen.
Parin päivän sairastamisen jälkeen olin niin tylsistynyt kotona makoilemiseen, että uskaltauduin Epen kanssa Hakaniemen halliin kahvittelemaan ja ostamaan soppa-aineksia. Eikös kanakeitto ole sitä, mitä flunssassa kuuluukin syödä? Meidän flunssanparannuskanakeittoon kuului parantavina ainesosina luomujuureksia, runsaasti inkivääriä, valkosipulia ja currya.


Parannuskeiton jäljiltä oli jo niin vahva olo, että teki mieli kiinteämpää ravintoa. Spagetti jauhelihakastikkeella on todellista lohturuokaa. Se maustettiin vahvasti mojo piconilla, jotta saimme nenää enemmän auki. Tulinen kastike lempeni mukavasti tuoreella basilikalla ja juustoraasteella.

En juuri koskaan ole kipeänä, mutta seuraavaan flunssaan olen varmuuden vuoksi varautunut miettimällä, mitä kipeänä pystyisi ja jaksaisi syödä. Keitot on helppo lusikoida naamaan missä kunnossa tahansa. Valmisruoista vahvastimaustetut Kitchen Joyt voisivat saada tukkoisen nenän auki. Ehkä jätski turruttaisi mukavasti kipeän kurkun? Spagetti jauhelihakastikkeella on aina varma nakki, ja sitä on helppo varastoida pakkaseen pahan päivän varalle. Hedelmäsalaatti olisi raikasta ja terveellistä, mutta sen tekeminen pitäisi kipeänä saada ulkoistettua. Muita hyviä ideoita?
2 kommenttia:
Hitsi kun tässä puolitokkurassa luen tuota siun tekstiä ja sitten yhtäkkiä kun rullaan tuon spagettilautasen näytölle niin tuli ihan sellainen primitiivinen veden kihahdus kielelle...
Spagetilla ja jauhelihakastikkeella on sellainen vaikutus... Se toimii aina!
Lähetä kommentti