Olen viime aikoina innostunut salaattikastikkeista - tai toistaiseksi vain yhdestä salaatinkastikkeesta. Olen treenannut perinteisen ranskalaisen salaatinkastikkeen kanssa, sillä satun kovasti pitämään sinappisista ja etikkaisista asioista. Ikkunalaudalla on ollut kasvamassa krassia, joka on sopinut hyvin antamaan makua. Tässä ohje:
pikkunippu krassia pilkottuna
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1/4 tl Dijon-sinappia
1/4 tl suolaa
valkopippuria
ripaus sokeria
4 rkl rypsiöljyä
Muut aineet paitsi öljy sekoitetaan kupposessa. Tämän jälkeen öljy lisätään ohuena norona tai tipoittain voimakkaasti sekoittaen. Näin öljystä ja etikasta saadaan aikaan sekoitus (kemia: emulsio), eivätkä ne jää erillisiksi kerroksiksi (kemia: faaseiksi!!!).
Salaattikastikeinnotuksen takia on pitänyt tehdä paljon salaatteja. Mielestäni sinappinen kastike sopii parhaiten ihan tavalliselle vihersalaatille, jolle on sitten pitänyt keksiä täyttävämpiä seuralaisia. Alkuviikosta tehtiin Limpun kanssa iltapalaksi juustokohokasta, ja tänään laitoin salaattiin parmesaania ja siemeniä.
Tänään tuli tehtyä myös omenapiirakka papan tuomista omenoista. Vähän jännittää, miltä se maistuu, sillä taikinapohja oli jotenkin outoa...
2 kommenttia:
Tein eilen sellaista erikoisuutta, kun uunijuustoa. En tykännyt siitä yhtään nuorempana, mutta kai sitä on sitten aikuinen tosissaan kun se nyt maistuu.
Siis siihen tulee vaan ternimaitoa ja suolaa ja sitä paistetaan 175 asteessa kunnes hyytyy. Syödään mansikkahillon kanssa. Maku on kyllä tosi hienostunut ja maukas.
Hmm, mä en oo koskaan tainnut syödä mitään ternimaidosta tehtyä. Maistuuko se erilaiselta kuin tavallinen maito? Kuulostaa kyllä aika herkulliselta!
Lähetä kommentti