tiistai 30. syyskuuta 2008

Kanelipullapäivä

Kheheh, Ruotsissa kaikki on kauniimpaa. Niklaksen keittiössä kerrottiin, että siellä vietetään 4.10. kansallista juhlapäivää kanelipullan kunniaksi. Päivä on saanut kalenterimerkinnänkin. Kanelipullapäivänä pullia myydään noin kaksi miljoonaa tavanomaista päivää enemmän, joten on päivä ilmeisesti jonkinlaisen suosion saavuttanut.

Kanelipullapäivä on oikeastaan aika hyvä idea, sillä mikä onkaan parempaa kuin lämmin, pehmoinen korvapuusti... Vaikka päivän virallinen juhliminen kuulostaakin aika hoopolta, niin ehkä sille kuitenkin voisi antaa etätukea. Korvapuustien leipominen on yksi niitä haastavilta tuntuvia haaveita, joita en ole saanut toteutettua. 4.10. sattuu sopivasti viikonlopulle, joten ehkä lauantaina nautin tuoreita, tuoksuvia, itseleivottuja korvapuusteja.

2 kommenttia:

Visualisti kirjoitti...

Ei oo totta - kanelipullapäivä! Mikä ihana idea!

Mäkään en ole koskaan saanut tehtyä hyviä ja maukkaita pullia, joten harjoitellaanko yhdessä?

Nyt ois muuten tarvetta takkaperunasoosiohjeelle! Retkellä pitää tehdä takkaperunaa ja sen kanssa ois niin ihanaa mutustella hyvää soosia. Vai tekiskö ehkä sellaisia nyytttejä ja tyrkkäis foliokääreessä takkaan? Joka tapauksessa ehdimme viikonloppuna syödä paljon, joten pitää muistella mitä ne ihanimmat retkiruoat oikein olivatkaan...

Onko ideoita, oi Suurmestari?

Suurmestari Salami kirjoitti...

Paras mahdollinen soossi ikinä on se savulohi-katkarapu-tahna, jota oli mun valmistujaisissa! Se ei taida vaan olla sopivaa kasvissyöjille... Pistän asian mietintämyssyyn, niin enköhän mä jotain keksi perjantaiksi. Takkaperunan kanssa hyvää on ihan perinteinen Creme bonjourikin.