torstai 29. tammikuuta 2009

Kasvista piffin alla

No onhan sitä jotain tullut viime aikoina tehtyä. Sen vähänkin vain on tehnyt viime aikoina niin kiireellä, ettei ruoanlaitosta ole kunnolla päässyt nauttimaan niin, että sitä olisi päässyt kunnolla hehkuttamaan. Pihvin seuralaisena maistui kasvismuhennos perinteisiä valkosipuliperunoita paremmin, nopeammin ja terveellisemmin.

Kasvismuhennos

oliiviöljyä

1-2 sipulia

valkosipulinkynsiä maun mukaan

1 pieni munakoiso

1 pieni kesäkurpitsa

1 punainen paprika

herkkusieniä

3 isoa tomaattia
kirsikkatomaatteja
mausteita: mojo piconia tai paprika- ja chilijauhetta, mustapippuria, suolaa
tuoretta basilikaa


Leikkaa munakoiso sentinpaksuisiksi kiekoiksi, ripottele niiden päälle suolaa ja jätä hikoilemaan. Pilko kesäkurpitsa, paprika ja herkkusienet reilun palaisiksi paloiksi. Pyyhi munakoisoista ylimääräinen suola pois ja pilko nekin. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota sipulit ja lopuksi mausteet. Kun sipulit ovat hetken kuullottuneet, lisää herkkusienet, munakoisot, kesäkurpitsa ja paprika. Tomaatit voi halutessa kaltata (eli viilto kuoreen, upotus kiehuvaan veteen hetkeksi ja kuoriminen) ennen lisäämistä pannulle antamaan nestettä. Kypsennä vain sen verran, että kaikkiin kasviksiin jää hyvä suutuntuma. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja runsas määrä tuoretta basilikaa juuri ennen tarjoilua.


Kasvimuhennoksen jämät maistuivat herkulliselta pastan kanssa pari päivää myöhemmin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin tehokas lisäke jahelihapihveille tai grilliruualle on (amerikkalainen) papuuunipaistos. Kuulin reseptin suullisesti työkaveriltani ja voi olla, että unohdin jotain, mutta hyvää tuli näinkin.

Tölkki chilipapuja
kypsiä tomaatteja lohkoina/paloina
sipuleita lohkoina/paloina
valkosipulin kynsiä
tarvittaessa chilipalkoja lisää jos tarvitsee tulta.

Laitetaan kaikki sekaisin ja uuniin noin 200 astetta ja vähintään kaksi tuntia. Tulee ihana mössö. Tarvittaessa lisää suolaa ja pippuria.

(Voi esiintyä jälkeenpäin mexicolaisen ruuan sivuvaikutuksia:)

Suurmestari Salami kirjoitti...

Kiitos vinkistä Annuska! Pitääpä kokeilla lisächilin ja jauhelihapihvien kera. (Pavut ovat herkkua sivuvaikutuksista huolimatta!)