Limpun isukki on tuonut Tenuriffalta tuliaisiksi maustesekoitusta nimeltä Mojo Picon, joka meidän keittiössä myös nimillä ihmemauste ja kanarianmauste tunnetaan. Ihmemausteen pohjalta syntyi viime talvena resepti, jota olemme tehneet jo useamman kerran. Tällä kertaa pataan löytyi Kauppahallista herkullisen näköiset rintafileet, joissa oli vielä luuta ja toisella puolella kunnollinen nahka jäljellä.
KANARIAN KANAA
kahdelle hengelle
2 kanan rintafilettä, joissa nahkaa jäljellä
runsaasti oliiviöljyä
n. 2 rkl Mojo Picon -maustetta
runsaasti valkosipulia
pari pientä chiliä
1/2 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
muutama pieni salotti- tai keltasipuli
4-5 tomaattia
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
mustapipuria
suolaa
muita mausteita, esim. timjamia, laakerinlehti
Lisukkeeksi couscousia
Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja sipuli reilun kokoisiksi paloiksi (shalottisipulit voi jättää kokonaisiksi). Laita runsaasti oliiviöljyä kuumenemaan pataan. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, chilit ja Mojo Picon -mauste. Paista suolatut ja pippuroidut kananrinnat öljy-mausteseoksessa kauniin värisiksi ja siirrä sivuun. Kuullota kasviksia hetki padassa ja kaada päälle valkoviini. Lisää loput mausteet ja kanat. Laita pata muhimaan kannen alla 200-asteiseen uuniin vajaaksi tunniksi. Kasviksista alkaa kypsennyksen aikana irrota nestettä, jolla kanat voi peittää tai valella. Tarjoile pata couscousin kera, joka imee itseensä padan herkullisen mausteisen ja öljyisen liemen.
7 kommenttia:
Kuten tiedät oon laiska tekemään oikeasta ruokaa ja tuo leipomispuoli vie huomion. Siitä syystä mulla ei oo tähän vuodenaikaan liittyviä ruuanlaittotarpeita, mutta huomaan, että leipominen ispiroi taas toisin kun kesällä. (Lisäksi joululaulut alkaa soida jo päässä, mutta se ei liity tähän...)
Olen aloitellut muffinsseilla ja kun yksi ilta tuli vieraita tein voileipäkakun savulohi-ranskankermasta ja muna-majoneesista. Oikein pehmeän makuinen. Lisäksi kokeilin tehdä valmiista voitaikinasta kanapeita. Omituista, että laivoksen nimi kirjoitetaan kanapee, canapee olisi paljon ranskalaisempi... Onnistuivat yllättävän hyvin. Neliön muotoiselle levylle siis laitetaan sokeria ja taitetaan raunat keskelle, sitten sokeria päälle ja taitetaan kapeat reunat vastakkain ja sokeria päälle ja sitten vielä kerran kahtia. Annetaan levät jääkaapissa ja sitten paistetaan uunissa ja käännetään välillä. Rasvainen ja sokerinen ja tuoreena yllättävän hyvää!
Oijoijoi, voileipäkakkua! Mums!!! Täytyypä tulla kylään, jos sellaista on tarjolla. Muffinsseista tuli mieleen, että joku kerta täytyykin kokeilla suolaisia sellaisia. Onko kokemusta?
Joo. Oon tehnyt yllätys suolaisia muffinseja Nigellan ohjeen mukaan. Viime talvena tein hieman oman version Nigellan "aamiaismuffinseista". Pari viikkoa sitten tein enemmän Nigellan mukaan, kun löysin kaupasta resptissä ollutta Worcester-kastiketta. Aika maustepippurisen-tunkkainen maustekastike minusta. Nää ei ollu niin onnistuneita. Toisaalta multa puuttui silloin kreikkalainen jugurtti ja laitoin tilalle fetan ja kerman sekoitusta. Omaan versioon laitoin viime vuonna pekonia.
Kaivan sen Nigellan reseptin sulle jostain.
http://www.foodnetwork.com/recipes/nigella-lawson/welsh-rarebit-muffins-recipe/index.html
Tuolla on muffinsien resepti. jugurtti siis esim kerikkalaista tai turkkilaista jugurttia. Juusto jotain vahvan makuista. Oma lisä oli paistetut pekonipalat ja sinappijauhontilalle voi laittaa vahvaa sinappia. Tuoreina parhaita.
Samoilla sivuilla on myös niiden aamiaislettujen resepti joista mainitsin..
http://www.foodnetwork.com/recipes/nigella-lawson/pancakes-with-bacon-and-maple-syrup-recipe/index.html
Ne aamiaismuffinit:)))
eikun ne letut siis :-o
Kiitti, pitää kokeilla molempia!
Lähetä kommentti